Plastic soep en muziek tijdens Vers! festival

VERS!, het jaarlijkse muziekfestival voor jong talent van Cultuur Kwartier Sneek, stond in 2019 in het teken van de plastic soep. Op zaterdag 2 februari werden bij de zes podia in Kunstencentrum Atrium en Poppodium Bolwerk in Sneek op verschillende manieren aandacht gevraagd voor het probleem en gekeken naar mogelijkheden om plasticverbruik terug te dringen. Aanstormende popbands uit de regio stonden als vanouds centraal in de line-up. Het talent kreeg gezelschap van gevestigde namen, waarmee ook samen werd opgetreden. The Cool Quest was de hoofdact en topfluitist Mark Alban Lotz was van de partij.

Op het festival maakten we een gezamenlijk statement maken tegen plasticsoep en de wereldwijde gevolgen daarvan op de wereld.
Wat is jouw eerste actie tegen plasticsoep?

In de Lesbrief Plasticsoep en muziek 2019_Vers! staat de Plastic Soup Song van Michiel Merkies welke tijdens het festival werd gezonden. Elke klas kan het lied via het digibord gemakkelijk instuderen. Verder zijn er twee vlogs van Bram Jorissen over het recyclen van plastic om er muziekinstrumenten van te maken te vinden in de lesbrief. En in deze lesbrief staan tips van Jeanette Scheffer om van plastic een onderwaterwereld te maken van afvalplastic.

Zaterdag 8 februari 2020 vindt de volgende editie van het VERS! festival plaats.