Kom Erbij Festival

Particulieren Workshop Project

Kom Erbij Festival!

Zondag 3 oktober 2021

Kunstencentrum Atrium

 

Midden in de Week tegen Eenzaamheid vierden wij in het Atrium het Kom Erbij Festival.

Iedereen was welkom op het festival om mee te doen aan een orkest, een koor, of om lekker te zingen of te dansen. Ook wie het misschien wat spannend vond om alleen te komen was welkom: Er was een mooi programma met verschillende workshops en andere activiteiten waar je makkelijk bij aan kon sluiten en gemakkelijk andere mensen kon ontmoeten.

Onderaan deze pagina is een impressie van deze gezellige dag te bekijken!

Programma

Het programma bestond uit onderstaande onderdelen, waaronder workshops waar je je van tevoren voor kon opgeven maar ook doorlopende activiteiten en optredens om spontaan bij aan te sluiten.

Minitheater Patershuis

In het minitheater kunnen één of max twee bezoekers plaatsnemen en luisteren naar een performance die speciaal is opgenomen voor de bezoeker van het minitheater. Tijdens het Kom erbij festival zal de performance van Hiske Oosterwijk centraal staan. Zij heeft gedichten van de Friese dichten Gysbert Japicx omgezet naar mooie nummers. Je even afzonderen, een momentje voor jezelf.

Expositie gedichtenboom

Voor het Uitfestival 2021 hebben verschillende basisschoolleerlingen uit Súdwest-Fryslân gedichten gemaakt met het thema Yn Ferbining, oftewel Samen. Deze gedichten zijn te zien op het Atriumplein.

Vlekken voor je ogen

Wat ziet u in de wolken? Gezichten of dieren of misschien iets heel anders? Kunstenaar Ellen van Putten daagt u uit om vlekken te veranderen in vormen. Samen werken we aan een mooi kunstwerk.

Sosjaal en Sûn

Een goed gesprek met de medewerkers van het project Sosjaal en Sûn over hoe je sociaal gezond in het leven kunt staan. Ook kunt u bij hen meer informatie krijgen over het project Sosjaal en Sûn dat binnenkort start in Súdwest Fryslân, georganiseerd door het Sociaal Collectief.

Kom Erbij Band – met Bas Barnasconi

Samen instrumenten uitproberen en met elkaar een nummer spelen. Dat is waar het om gaat bij de Kom Erbij Band. Samen met Bas gaat u op zoek naar samenspel, muzikale ontmoetingen en heel veel muziek plezier, waarbij u absoluut geen ervaring hoeft te hebben.

Kom Erbij Koor – met Erwin de Ruijter

Hou je van zingen? Doe dan mee met het Kom Erbij Koor onder leiding van dirigent Erwin de Ruijter. Je leert hoe je samen met anderen eenvoudig meerstemmig kunt zingen. Zingen is gezond, leerzaam en heel erg leuk om te doen, vooral samen met andere mensen. Je hoeft geen uitstekende zanger te zijn om met het koor mee te kunnen zingen. Zingen doe je samen, dus sluit je aan en kom er bij!

Workshop Pen & Inkt – met Bieke Huls

Met pen en inkt je verhaal vertellen op papier. Docent Bieke Huls helpt je om de woorden en beelden in je hoofd om te zetten naar een prachtige pen tekening afgewerkt met aquarel. Iedereen kan tekenen let maar op! En natuurlijk  mag je je kunstwerk mee naar huis nemen.

Workshop Dans

Doe mee met de workshop dans, waarbij je leert om met verschillende bewegingsvormen een choreografie te maken. We dansen niet vanuit een specifieke dansstijl, maar we maken met elkaar een mooie choreografie, waarbij we rekening houden met wat fysiek mogelijk is. Zo kun je zelfs vanuit de stoel meedansen als je dat prettig vindt.

Van Symfonie tot Harmonie – met Erwin de Ruijter

In deze interactieve lezing neemt docent Erwin de Ruijter je mee in de ontwikkeling van het orkest. We luisteren naar mooie muziekfragmenten van barok tot nu. Verschillende orkesten passeren de revue. Van symfonie tot harmonie orkest, barokorkest tot jazz orkest. Welke instrumenten spelen er mee in de verschillende orkesten en wie zijn de beroemde dirigenten? Deel je eigen ervaring; naar welk orkest luister jij graag? Wat is je favoriete orkest of muziekstijl? Luister en praat mee tijdens de interactieve lezing over het orkest.

Interactief Optreden Intermezzo

Dit vocaal ensemble biedt een groot aantal muzikale stijlen: pruikentijd, operette en daarvoor, intieme luisterliedjes en musical-hits, klassiekers uit de jaren dertig en Nederlandse- of Friestalige liedjes. Muzikaal valt er veel te genieten maar minstens zo belangrijk is de theatrale presentatie. En het publiek mag natuurlijk actief meedoen met dit wervelende muziekprogramma.

 

Bekijk hieronder een impressie van een geslaagd Kom Erbij Festival 2021

(sleep om te scrollen)

Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image