Kom Erbij Festival

Nieuws Particulieren Workshop Project
Op 4 oktober is het weer tijd voor het Kom Erbij Festival! Na al die tijd binnen zonder veel sociale contacten is het tijd voor een gezellige culturele middag samen met anderen!

Zondagmiddag 4 oktober
Kunstencentrum Atrium
14:30 – 17:00 uur

 

Kom Erbij is een kleinschalig, gratis festival waar je diverse workshops kunt volgen. Alles draait om ontmoeting en gezellig meedoen. Naast workshops is er live muziek door leerlingen van het Atrium. Ook zijn de buurtsportcoaches aanwezig voor de sportieve noot in het geheel. Dit festival is speciaal voor 55+ers en corona-proof. Je bent van harte welkom, de koffie en thee staan klaar!

Programma

Voor een aantal workshops is het noodzakelijk je in te schrijven i.v.m. een beperkt aantal plaatsen. Het inschrijfformulier vind je onderaan deze pagina.
Je kunt op de dag zelf ook langslopen en kijken bij welke workshop er nog een plekje vrij is.

Wil je niet meedoen aan de workshops maar wel iets drinken en naar muziek luisteren? Je bent van harte welkom. I.v.m. de coronamaatregelen hanteren we wel een maximum aantal bezoekers.

Djembé, speel mee!

Geef je over aan het ritme en leer djembé spelen! Docent Basile Maneka brengt muziek met passie, ritme en authentieke Afrikaanse sfeer. Je kunt kiezen uit twee tijden.

Kom Erbij orkest!

Heb je het stille verlangen om nog eens een muziekinstrument te bespelen? Maak je droom werkelijkheid en speel mee in het ‘Kom Erbij orkest! Er is keuze uit verschillende instrumenten (trombone, slagwerk, trompet, keyboard en cymbalen)). Onder leiding van docent Guus Pieksma gaan jullie samen musiceren. Je kunt kiezen uit twee tijden.

Improviseren kun je leren!

Improvisatietheater is spelen vanuit het niets. Doormiddel van verschillende oefeningen ga je deze middag ontdekken hoe je kunt improviseren. We oefenen in een echt theater! Dat wordt lachen, gieren brullen onder leiding van docente IJtje Plantinga.

Hoe vertel ik een goed verhaal?

De coaches van Verhalenavond leren je in een uur hoe je jouw persoonlijke verhaal goed kan vertellen. Het verhaal gaat over ‘Het Virus’ en kun je vervolgens delen met je buren, vrienden en/of kennissen op 6 november tijdens Verhalenavond.

Workshop tekenen

We gaan allerlei groenten en fruit natekenen! Abstract of juist heel precies: dat is aan jou. Dus kies je favoriete recept en teken een ingrediënt uit dit gerecht. Docente Bieke Huls staat je bij met raad en daad.

Stadswandeling door Sneek

Zin in frisse lucht en een vleugje historie? Meld je dan aan voor een stadswandeling langs de vele monumenten en gebouwen die Sneek rijk is. Al wandelend ontdek je het historisch hart van Sneek. De wandeling wordt georganiseerd door het Fries Scheepvaartmuseum. De start is bij het Atrium. Er starten twee groepen.

Kom in beweging met T’ai Chi

T’ai Chi  is een bewegingsleer die gericht is op het optimaliseren van de gezondheid van de mens. Kom uit je hoofd en breng lichaam en geest weer met elkaar in balans. De bewegingen zijn rustig en kunnen gedaan worden op een stoel. De workshop wordt gegeven door sportclub F&F The Inner Way.

Dichter bij jou!

Aanmelden is niet nodig. Stoel vrij = kom erbij!
Met wie deel jij een hele fijne herinnering? Kun je die herinnering in een prachtige dichtregel gieten? En durf je deze ook te versturen aan de persoon in kwestie? Neem zijn of haar adres vooral mee, dan doen we jou persoonlijke gedicht meteen op de post. Docente Kate Schlingemann is jouw gids in de wereld van rijmen en dichten!
Als je klaar bent met het maken van jouw speciale dichtregel kun je je stoel vrijmaken voor iemand anders.

Warempel een stempel!

Aanmelden is niet nodig. Stoel vrij = kom erbij!
Snij jouw eigen stempel uit linoleum en druk deze af op een ansichtkaart. Met wie zou jij weer een keer koffie willen drinken of iets leuks willen ondernemen? Nodig deze persoon uit met je eigen gemaakte ansichtkaart. Wij zorgen voor de postzegels en jij voor het adres. Docente Ellen van Putten legt je alles uit over het werken met linoleum.
Als je klaar bent met het maken van jouw stempel kun je je stoel vrijmaken voor iemand anders.

Haak je aan?

Aanmelden is niet nodig. Stoel vrij = kom erbij!
“Je bent niet alleen, samen komen we hier doorheen”, met die insteek haakt Nathalie Sijbesma klavertjes vier voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Haak je ook mee? Ervaring is niet nodig. Je klavertje vier kun je meteen opsturen naar iemand die hem nodig heeft. Dus neem zijn of haar adres mee!
Als je klaar bent met het haken van jouw klavertje vier kun je je stoel vrijmaken voor iemand anders.

Er is nog meer!

  • Geniet van live muziek van leerlingen van kunstencentrum Atrium.
  • Laat je van je sportieve kant zien bij de activiteiten van de buurtsportcoaches.
  • Laat je meenemen in de verhalen van Historisch Sneek en bekijk mooie, oude beelden van de stad.
  • Voer op afstand het leukste gesprek!
  • Dit alles natuurlijk met een kopje koffie of thee met iets lekkers van bakkerij Posthuma.

 

Inschrijfformulier Kom Erbij

Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image