Laat jouw school zien op het UIT Festival! (Gemeentebreed project 2022-2023)
In ‘Onze Wereld’ ga je op zoek naar vormen en kleuren. Daarmee maak je met jouw klas een beeldend kunstwerk. Jullie kunstwerk wordt verbonden met dat van andere scholen. Dit gebeurt op het UIT Festival SWF, dat in september in diverse dorpen en steden van Súdwest-Fryslân plaatsvindt. Dit jaar werken we samen met Arcadia, de opvolger van de Culturele Hoofdstad 2018. Wil jij met je groep onderzoeken, verdwalen, verwonderen en maken? Stap dan in ‘Onze Wereld’ en word ontdekkingsreiziger in je eigen omgeving.
Doe je mee?
Het thema ‘Onze Wereld’ past bij alles waar je in de klas mee bezig bent. Denk aan thema’s als ‘lente’, ‘Gi-Ga-Groen’ of ‘duurzaamheid’. Met deze lesbrief kun je alle thema’s integreren.
Gratis lespakket
Wij helpen je met concrete ideeën en materialen. In het lespakket ‘Onze wereld’ ontvang je:
- Een lesbrief met opdrachten die je zelf met kinderen kunt uitvoeren. Je gaat buiten met de leerlingen de wereld om hen heen verkennen en creatief vormgeven;
- Een kartonnen kijkvensters, te gebruiken bij alle opdrachten;
- De Verdwaalatlas; een handboek vol inspiratie en werkvormen;
- De tegentijdswandeling van Arcadia, dit is een tijdreiswandeling door je eigen buurt (gratis te downloaden en geschikt vanaf groep 5).
Meer info?
Stuur voor meer informatie een mail naar akte2: akte2@cks.nl
Klik hier om je klas aan te melden
Verrijk het lespakket met onderstaande programma’s
Dit jaar werken we samen met Arcadia, de opvolger van de Culturele Hoofdstad 2018. Arcadia verraste ons allen deze zomer met een groot wandelend bos van meer dan 1000 bomen die gedurende 100 dagen door de binnenstad van Leeuwarden trokken.
4 kunstlessen
€ 250,- per groep, maximaal twee groepen per school.
Vier kunstlessen per groep die toewerken naar een presentatie/tentoonstelling op school en het UIT Festival SWF. Tijdens de lessen gaan we op zoek naar jullie boom van belang. Deze boom ga je onderzoeken op vorm, structuur, kleuren, omgeving, noem maar op. Het creatieve proces staat centraal: onderzoeken, ideevorming, maken en evalueren. Er wordt vanuit de inbreng van de leerlingen gewerkt; dit vormt het eindproduct: een kunstwerk!
Vooraf stemmen we af hoe we ‘Onze Wereld’ een plek geven bij jou op school. Achteraf evalueren we en kijken we naar wat deze ervaring voor jou en jullie school heeft opgeleverd. Dit project is mogelijk gemaakt met subsidie van KEK (ministerie van OCW en
provincie Fryslân).