Kunst of Troep

Súdwest-Fryslân Beeldende kunst Nieuws Primair onderwijs Particulieren Project

Is dit kunst of is dit troep?
Afval vind je jammer genoeg overal op straat. Maar niet alles wat weggegooid is, hoeft per se troep te zijn. Vaak kun je er ook kunst van maken!

Om kinderen bewust te maken van het afvalprobleem en daarbij hun creativiteit te stimuleren, zijn we samen met het Sociaal Collectief de buurtactiviteit Kunst of Troep gestart. Hiermee brengen we natuurlijk ook in deze wijk cultuur dichtbij.

De activiteit vindt plaats in Lemmerweg-Oost in Sneek. Kinderen uit de wijk starten met een ploggingrun; rennen en afval rapen tegelijk. Als de buit verzameld is zoeken we in het buurthuis So&Co ,van het Sociaal Collectief, uit wat we allemaal opgehaald hebben. Samen met Shannon, de beeldend docent van Akte2, kijken we wat er goed gebruikt kan worden om een eigen kunstwerk te maken. De fantasie van de kinderen is het allerbelangrijkste. Voor je het weet ontstaat er een olifant van bakjes of een robot met haren van blik. Shannon leert de kinderen hoe je van bepaalde materialen iets moois kunt maken. Ook leren ze hoe je bepaalde gereedschappen het beste kunt gebruiken; zoals de nijptang of een lijmpistool.

Dit project loopt 6 weken lang. Op 30 april en 21 mei kunnen kinderen uit de buurt meedoen. Op 28 mei wordt het project afgesloten met een mooie expositie en kan het publiek een winnaar uitroepen.

 

Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image