Kom erbij…. met je verhalen!

Particulieren Project
Kunst- en cultuuraanbod voor iedereen

Programma


Aanschuifdiner

Iedereen die meedoet aan de Kunstmaand ‘Kom Erbij … met je verhalen!, wordt van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij het unieke “AANSCHUIFDINER” in Nieuw Zuid. Door een groep enthousiaste mensen wordt er een heerlijk buffet gemaakt. Kom Erbij… met je verhalen en schuif samen met anderen aan! We ontmoeten je graag!

Locatie: Nieuw Zuid, Pr. Irenestraat 2, 8862 TL Harlingen
Datum: woensdag 3 april inloop om 17:30 uur start om 18:00 uur
Aanmelden kan tot 25 maart

Workshop: Koesterbox…. met een verhaal!
Wil je graag kostbare foto’s, kleine voorwerpen van een dierbaar persoon of over je eigen leven bij elkaar brengen? Tijdens de workshop ‘Koesterbox maken’, ga je aan de slag met een ervaren kunstenaar en maak je een bewaardoos die er uniek uitziet en waarin voldoende ruimte is om dit zelf te verwezenlijken. De doos wordt gepersonifieerd met eventuele nodige vakjes etc. Het resultaat is een unieke doos met het uiterlijk van en schilderij.

Door: Lidwien Megens
Locatie: Nieuw Zuid, Pr. Irenestraat 2, 8862 TL Harlingen
Datum: donderdag 4, 11, 18 april (25 april onder voorbehoud)
Eigen bijdrage: € 10.00
Aanmelden kan tot 28 maart


Workshop: Graffiti spuiten

Trek nu de stoute schoenen aan en ga met anderen graffiti spuiten. Lijkt het je leuk om op die manier een mooi kunstwerk te maken, samen met ouderen en jongeren? Wil jij op een creatieve manier laten zien hoe jouw stad Harlingen of dorp eruit ziet? Onder begeleiding van Stijn en een aantal jongeren gaan we graffiti spuiten op houten platen. Jullie mooie kunstwerken krijgen een ere plek in het MFC het Vierkant. Iedereen kan en mag mee doen.

Door : Stijn Kooijman buurtsportcoach de Skûle welzijn
Locatie: Nieuw Zuid, Pr. Irenestraat 2, 8862 TL Harlingen
Datum: Vrijdag 12 april van 14.30 uur tot 16.30 uur
Aanmelden kan tot 5 april

Workshop: Fotografie met je smartphone
Wil je graag leren mooie foto’s te maken met je mobiele telefoon? Bijvoorbeeld van je kinderen, kleinkinderen, je huisdier of op vakantie. Wil je leren welke mogelijkheden jouw telefoon heeft voor een leuk kiekje. Met deze workshop gaan we kijken naar het gebruik van licht inval, verschillende technieken en de instellingen van de camera van je telefoon. Deze workshop is voor iedereen.

Door: Ingrid Suurd
Locatie: Nieuw Zuid, Pr. Irenestraat 2, 8862 TL Harlingen
Datum: woensdag 17 april van 19.00 uur tot 21.00 uur
Aanmelden kan tot 10 april

Workshop: Genealogie
Ieder mens heeft zijn/haar verhaal en geschiedenis. Ben jij nieuwsgierig naar je eigen stamboom? Of wil je meer te weten komen over je eigen geschiedenis? Dat kan met de workshop genealogie. Deze workshop wordt gegeven door Anneke Westerhuis en zij neemt jou mee op reis naar je eigen verleden. Voor de workshop heb je startgegevens nodig van mensen die of geboren zijn voor 1917 of getrouwd voor 1942 of overleden voor 1960.

Door: Anneke Westerhuis (vrijwilliger bij Tresoar)
Locatie: Bibliotheek Voorstraat 54, Harlingen
Datum: maandag 8 en 15 april van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Aanmelden kan tot maandag 1 april

Afsluiting kunstmaand Kom Erbij …….in Nieuw Zuid
Heb je deelgenomen aan één van de workshops? Of ben je nieuwsgierig naar wat anderen hebben gedaan in deze maand? Kom dan gezellig naar de afsluiting van Kom Erbij onder het genot van een kop koffie/thee en wat lekkers. Neem vooral je vrienden, familie, buren en kennissen mee.

Locatie: Nieuw Zuid, Pr. Irenestraat 2, 8862 TL Harlingen
Datum: Vrijdag 26 april van 15.00 tot 16:30 uur

_________________________________________________________________

Voor meer informatie of vragen over de inschrijving:
j.schaap@harlingen.nl
T. 06 18422835