Cultuurnetwerken

Primair onderwijs Bedrijven, instellingen en verenigingen
Akte2 is het cultuurbureau van Cultuur Kwartier Sneek en Seewyn. Ondersteund door de landelijke programma's Cultuureducatie met Kwaliteit en Meer Muziek in de Klas ontwikkelt en organiseren we samen met talloze bevlogen kunstprofessionals en leerkrachten in co-creatie programma's in alle disciplines voor leerlingen en leerkrachten van het primair onderwijs.

Akte2 heeft de regie over twee netwerken van scholen en aanbieders: het netwerk van de gemeente Súdwest-Fryslân en het netwerk van de gemeente Harlingen. We bieden scholen en aanbieders eenmalige of structurele ondersteuning bij beleid en visie, productontwikkeling en activiteiten in de klas.

We zien het als onze taak de cultuurnetwerken te professionaliseren door de partijen van persoonlijk contact en feedback naar de aanbieders en leerkrachten te voorzien. Daarnaast bieden we intervisie-bijeenkomsten, gerichte cursussen zoals de ICC-cursus voor leerkrachten (Cursus Interne Cultuur Coordinator), de ICC-plus-cursus voor leerkrachten en de CAS ( Culturele Aanbieder op School) voor aanbieders. Ook bieden we de leerkrachten bijscholingen in hun eigen vaardigheden in alle disciplines. In samenwerking met Keunstwurk bieden we ook de bijscholingen Wy Spylje, Wy Sjonge, de Taaltoveraars en de Tekenskoalle aan.

Klik hier voor het cultuuraanbod voor de scholen in het primair onderwijs Sudwest-Fryslan en Harlingen en kijk op de aanbiederspagina om meer over de makers te weten te komen.

Wat vind jij ervan?
Hoe heb jij de activiteiten ervaren? Voldoen ze aan jullie verwachtingen? Of heb je verbeterpunten?
Laat het ons weten? Vul het evaluatieformulier in. Hiermee bewaken we de kwaliteit van het cultuurnetwerk en het aanbod.

Súdwest-Fryslân

Cultuurmenu ‘Kunst Versterkt’ voor Súdwest-Fryslân 2022-2023 is gelanceerd op woensdag 25 mei 2022. Bekijk hier het cultuurmenu.

Harlingen

Cultuurmenu “Zeeën van Talent” voor schooljaar 2022-2023 is gelanceerd op 13 april 2022. Bekijk het cultuurmenu hier digitaal!