Giest mei

Fries Scheepvaart Museum, Bibliotheken Mar en Fean en Cultuur Kwartier Sneek organiseren Giest Mei?

Het Fries Scheepvaart Museum, Bibliotheken Mar en Fean en Cultuur Kwartier Sneek starten op  maandag 1 april 2019 met een gezamenlijk, nieuw project: Giest Mei? De drie instellingen zien regelmatig 55-plussers alleen in de bibliotheek zitten, zonder gezelschap een ronde maken door het museum of één kaartje kopen voor een voorstelling. Bij de cultuurtops van de gemeente Súdwest-Fryslân ontstond zo het idee om ontmoetingen van cultuurliefhebbers te gaan organiseren. Giest Mei? bestaat uit vier evenementen in Sneek in de week van 1 tot en met 5 april.

Sommige senioren maken heel bewust de keuze om alleen een culturele activiteit te ondernemen. Maar er zijn ook mensen die graag hun indrukken willen delen met anderen. Gezellig na een voorstelling of expositie even napraten onder het genot van een drankje. Ook mantelzorgers willen er vast eens even tussenuit om iets cultureels te doen met anderen. Het Fries Scheepvaart Museum, Bibliotheken Mar en Fean en Cultuur Kwartier Sneek willen graag deze culturele ontmoetingen mogelijk maken via laagdrempelige activiteiten. Daarom is samen met het Sociaal Collectief in Sneek het project ‘Giest Mei’ opgezet.

Op & Út – Omrop Fryslân
Annemarie van der Reijden was zaterdag 30 maart te gast bij Op & Út van Omrop Fryslân.
Beluister hier de uitzending (11:00-12:00 uur en dan van 40:30-47:13 min.)

4 ontmoetingen
Op maandag 1 april staan ’s ochtends de deuren van Kunstencentrum Atrium in Sneek (onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek) open voor 55-plussers die mee willen doen aan een workshop schilderen, welke wordt gegeven door Bieke Huls. Woensdag 3 april volgt het eerste SeniorCafé in Bibliotheek Mar en Fean in Sneek. Jelmer Kuipers van Vereniging Historisch Sneek vertelt dan over het Sneek van vroeger en de sloop/(her-)bouw: oude panden die zijn verdwenen om plaats te maken voor modernere gevels. Vrouwen van 55 + zijn deze dag welkom bij de open koffie-ochtend van intercultureel vrouwencentrum Full House. Op vrijdag 5 april kunnen 55-plussers koers zetten naar het Fries Scheepvaart Museum voor een uniek kijkje achter de schermen. Naderhand kan iedereen zelf het museum verkennen. Bij alle evenementen wordt voor- en achteraf koffie en thee geserveerd.

Maandag 1 april 2019, 10:00 – 12:00 uur
Kunstencentrum Atrium (Oud Kerkhof 11, Sneek)
Kosten: koffie € 1, schilderen € 10

Woensdag 3 april 2019, 9:30 – 11:30 uur
Full House (Gonggrijpstraat 52, Sneek)
Kosten: geen

Woensdag 3 april 2019, 10:15 – 12:00 uur
Bibliotheken Mar en Fean (Wijde Noorderhorne 1, Sneek)
Kosten: koffie € 1

Vrijdag 5 april 2019, 10:00 – 11:00 uur
Fries Scheepvaart Museum (Kleinzand 16, Sneek)
Kosten: koffie € 1, entree museum naderhand
€ 7,50 (gratis met Museumkaart)

Het programma april – mei: