Cultuur Dichtbij

Primair onderwijs Voortgezet onderwijs Particulieren Culturele aanbieder
Ook vanuit huis is er genoeg te doen op cultureel gebied! We hebben wat leuke linkjes voor je op een rij gezet.

Kijk thuis

Op Verhaal

Op Verhaal maakt verteltheater. Bekijk hier verschillende verhalen die je meenemen naar een andere wereld.

 

 

 

 

 


Voor leerkrachten is een bijbehorende lesbrief
van Polle de Orgeljongen en het liedje met
instructiefilmpjes beschikbaar.
Stuur hiervoor een mail naar info@opverhaal.nl 

Liedjes van Frets!

Frets! speelt voorstellingen die aansluiten bij de behoeften van de kinderen én de leerkrachten. Met muzikaliteit, verbeeldingskracht en energie als wapens creëren we betrokkenheid en saamhorigheid.

 

Zelf aan de slag

Plantimproductie

Samen met IJtje, actrice, theatermaakster en workshopdocent van Plantimproductie, kun je thuis meedoen met haar video’s waarop ze improvisatietheater-oefeningen laat zien!

Kunstencentrum Atrium

Kunstencentrum Atrium in Sneek heeft op hun website verschillende video’s geplaatst waarmee je thuis mee kan doen met lessen Dans en KinderMuziekTheater.

Iktoon

In juni vindt de iktoon-maand plaats. Door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd. iktoon is voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten. Wat vooral leuk is, is dat je zelf vanuit huis mee kan doen aan verschillende activiteiten, zoals het Grootste Dans- en Showorkest van Nederland van Thijs Boontjes. Klik op de afbeelding om de activiteiten te bekijken en op te geven!

Creatief Thuisonderwijs

Nu we het even zonder kunsteducatie op school moeten doen, kun je thuis toch nog bezig blijven met culturele en kunstzinnige lessen.

Grote Broer Kunsteducatie verzorgt kunsteducatielessen voor het primaire onderwijs. Hier vind je uiteenlopende lesopdrachten voor thuisonderwijs.

Méér Muziek In De Klas zet zich in voor een prominente rol voor muziek in het onderwijs. Voor zowel leerkrachten als ouders en kinderen hebben zij allerlei muzikale thuisactiviteiten op een rijtje gezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kultuerfilter heeft een scala aan opdrachten verzameld die je kunt gebruiken om leerlingen thuis te stimuleren om te voelen, te kijken, te bewegen en te maken. Ook zij hebben aannvullende links verzameld naar allerlei culturele online activiteiten.

Stichting Kunst & Cultuur (K&C) maakt zich sterk voor goed cultuuronderwijs op de scholen in Drenthe en Groningen en voor maximale cultuurparticipatie. Voor ouders en docenten hebben ze leuke en leerzame culturele activiteiten op een rijtje gezet.

 

 

 

 

 

 

 

Musea Dichtbij

Eise Eisinga Planetarium

Over het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium zijn online een heleboel leerzame en leuke informatie, filmpjes en activiteiten te vinden die we voor je op een rijtje hebben gezet. Klik op de afbeelding voor het overzicht.

 

 

 

Fries Scheepvaart Museum

Bij het Fries Scheepvaart Museum kun je je inschrijven voor De Scheepsmaat – een nieuwsbrief speciaal voor kinderen van het primair onderwijs, boordevol leuke activiteiten, nieuwtjes, spelletjes en weetjes.