Cultuur Dichtbij

Primair onderwijs Voortgezet onderwijs Particulieren Culturele aanbieder
In de periode van lock downs door de coronamaatregelen, zaten veel kinderen thuis. Gelukkig is er op cultureel gebied ook thuis genoeg leuks te bekijken en te doen en natuurlijk te leren! We hebben daarom wat linkjes voor je op een rij gezet, die nog steeds een mooie manier zijn om vanuit huis met cultuur bezig te zijn.

Kijk thuis

Op Verhaal

Op Verhaal maakt verteltheater. Bekijk hier verschillende verhalen die je meenemen naar een andere wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liedjes van Frets!

Frets! speelt voorstellingen die aansluiten bij de behoeften van de kinderen én de leerkrachten. Met muzikaliteit, verbeeldingskracht en energie als wapens creëren we betrokkenheid en saamhorigheid.

 

Zelf aan de slag

Plantimproductie

Samen met IJtje, actrice, theatermaakster en workshopdocent van Plantimproductie, kun je thuis meedoen met haar video’s waarop ze improvisatietheater-oefeningen laat zien!

Kunstencentrum Atrium

Kunstencentrum Atrium in Sneek heeft op hun website verschillende video’s geplaatst waarmee je thuis mee kan doen met lessen Dans en KinderMuziekTheater.

Creatief Thuisonderwijs

Nu we het even zonder kunsteducatie op school moeten doen, kun je thuis toch nog bezig blijven met culturele en kunstzinnige lessen.

Logo grote broer kunsteducatie

Grote Broer Kunsteducatie verzorgt kunsteducatielessen voor het primaire onderwijs. Hier vind je uiteenlopende lesopdrachten voor thuisonderwijs.

Logo meer muziek in de klas

Méér Muziek In De Klas zet zich in voor een prominente rol voor muziek in het onderwijs. Voor zowel leerkrachten als ouders en kinderen hebben zij allerlei muzikale thuisactiviteiten op een rijtje gezet.

 

logo kultuerfilter

Kultuerfilter heeft een scala aan opdrachten verzameld die je kunt gebruiken om leerlingen thuis te stimuleren om te voelen, te kijken, te bewegen en te maken. Ook zij hebben aanvullende links verzameld naar allerlei culturele online activiteiten

 

 

 

 

 

Lesmethode Fries en Gysbert Japicx

De lesmethode ‘Fries en Gysbert Japicx’ is gemaakt door de acteurs uit de Musical Master Gysbert I, II en straks ook III. Zij hebben vlogjes en een lesmethode gemaakt voor de groepen 7 en 8 (schooljaar 2020-2021) in het basisonderwijs. De kinderen maken met kleine opdrachtjes Friese gedichtjes. En iedereen kan een gedicht insturen voor de ‘Lytse Gysbert Japicxpriis 2021’!

Lesmetoade Frysk & Gysbert Japicx

De lesmetoade Frysk en Gysbert Japicx is makke troch de akteurs út Musical Master Gysbert I, II en aanst ek III. Sy hawwe flochjes en in lesmetoade makke foar de groepen 7 en 8 (skoaljier 2020/2021) fan it basisûnderwiis. De bêrn meitsje mei lytse opdrachtjes Fryske gedichtjes. En elts kin een gedicht ynstjoere foar de Lytse Gysbert Japicxpriis 2021!

Afbeelding aanklikbaar Gysbert Japicx

Musea Dichtbij

Eise Eisinga Planetarium

Over het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium zijn online een heleboel leerzame en leuke informatie, filmpjes en activiteiten te vinden die we voor je op een rijtje hebben gezet. Klik op de afbeelding voor het overzicht.

Logo aanklikbaar Eise Eisinga planetarium

Fries Scheepvaart Museum

Bij het Fries Scheepvaart Museum kun je je inschrijven voor De Scheepsmaat – een nieuwsbrief speciaal voor kinderen van het primair onderwijs, boordevol leuke activiteiten, nieuwtjes, spelletjes en weetjes.

Afbeelding aanklikbaar de scheepsmaat, nieuwsbrief Kindermuseum Fries Scheepvaartmuseum

Theater Dichtbij

Dwalen door het theater, dat hopen we binnenkort weer snel te mogen doen. Maar wacht; het kan toch!
Met onze digitale rondleiding door Theater Sneek ontdek je de geheimen van het theater. Je komt niet alleen in de zaal, maar je wordt meegenomen naar plekken waar je normaal nooit komt of zelfs niet mag komen, zoals in de kleedkamers en op de lichtbruggen. En… Het is nog leerzaam ook, want tussendoor worden jou door verschillende medewerkers en vrijwilligers vragen gesteld.

Ben je nieuwsgierig geworden door dit trailerfilmpje?

Klik hier om als school de digitale rondleiding aan te vragen vanuit het cultuurmenu.

Klik hier om als particulier/ouder/andere instelling de digitale rondleiding aan te vragen via mail/contactformulier.