Corona Challenge: Hou vol, hou moed

Primair onderwijs

Akte2 wil zo veel mogelijk leerlingen in contact brengen met kunst & cultuur. In de periode van thuisonderwijs willen we dat er voor de kinderen ook ruimte is voor creativiteit en verbeelding. Leerkrachten hebben hun handen vol aan het online lesgeven waarbij de focus ligt op de basisvakken als rekenen, taal en spelling.

Akte2 heeft de samenwerking opgezocht met Gerrit Bloem en Michiel Merkies. Zij maakten het lied ‘Hou vol, hou moed’, met als thema het coronavirus. Met dit nummer willen ze basisschool leerlingen, die nu veel thuis zitten, een oppepper geven en tegelijkertijd uitdagen hun creativiteit te gebruiken. Akte2 heeft hier een challenge aan gekoppeld. Kinderen kunnen op het lied dansen, meezingen en -spelen, maar ook een schilderij, kunstwerk of andere uitingsvorm is geoorloofd. Hiervan sturen ze een video in en deze inzendingen worden beoordeeld door niemand minder dan Syb van der Ploeg en Sytse Broersma van De Kast. De deelnemers kunnen een gitaar, keyboard of djembé winnen.

Akte2 heeft haar netwerk van scholen en aanbieders aangeschreven om kinderen enthousiast hiervoor te maken. De challenge is zo opgezet, dat het de leerkrachten geen extra tijd kost.

Klik hier om de challenge en inzendingen te bekijken