Feestelijke lancering Cultuurmenu Súdwest-Fryslân ‘SPEEL’ in IJlst

Het nieuwe Cultuurmenu voor Súdwest-Fryslân is op woensdag 27 maart gelanceerd in IJlst. ‘SPEEL’ bevat het kunst- en cultuuraanbod voor het primair onderwijs in Súdwest-Fryslân in het schooljaar 2019-2020. Projectbureau Akte2, onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek, heeft de lijvige brochure samengesteld.

Het eerste exemplaar werd bij Museum en Werkplaats Houtstad IJlst uitgereikt door Annemarie van der Reijden (hoofd Akte2) aan Ilan Boot, beleidsmedewerker cultuur van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Onder de aanwezigen bevonden zich kunstenaars, leerkrachten, schooldirecteuren en medewerkers van musea en andere culturele instellingen in de gemeente Súdwest-Fryslân. De lancering kende een feestelijk programma, waarbij de aanwezigen een stokkendans instudeerden onder leiding van Leonieke Scholten. Ook werden tijdens een brainstormsessie, onder leiding van ‘Meimakker’ Marieke Andela, ideeën en visies op kunst- en cultuuronderwijs uitgewisseld.

De aanwezigen kregen naderhand naast het Cultuurmenu ‘SPEEL’ ook het boek ‘De Kunst van het Verdwalen’ van Anne Graswinckel uitgereikt, met daarin buitengewone werkvormen voor cultuuronderwijs.

Presentatie Jelle Hoogland Museum en Werkplaats Houtstad IJlst_fotografie Berni Dijkerman

Stokkendans onder leiding van Leonieke Scholten_fotografie Berni Dijkerman

Meer nieuws