Masterclass Talentgedreven werken

9 maart
10.00 – 12.00 uur
Noorderkerkzaal, Sneek

Wat is talent? Wat zijn talenten? Wanneer ben je talentvol?

Vaak wordt bij talent gedacht aan buitensporige prestaties. Bijvoorbeeld op het gebied van sport, muziek en ballet. Of het winnen van Kunstbende. Maar talent gaat veel verder!

Elk kind heeft bakken talent. Volgens Luk Dewulf en Els Pronk gaat het bij ‘talent’ niet om uitblinken, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt en de batterijen doet opladen. Van je talenten krijg je energie!

Wanneer tien kinderen aangeven dat ze voetbal leuk vinden, en je hebt een talentgesprek met ieder van hen, komen er niet zelden tien compleet verschillende talenten boven water die inzicht geven in wat hen drijft en daadwerkelijk het plezier geven bij voetbal. Nieuwsgierig naar welke talenten jij kwijt kunt in jouw kunstenaarschap? Wat heeft nou werkelijk gemaakt dat jij die gedreven muzikant bent geworden? Waarom werk je zo graag met jouw vak in het onderwijs, of juist niet? Zijn er andere omgevingen en activiteiten waar je met net zoveel plezier jouw talenten in kwijt kunt? Wat kunnen we in ons kunstvakonderwijs met deze manier van kijken naar talent? Wat betekent dit voor je blik op kinderen, voor het ontdekken van talenten en voor het stimuleren van kinderen om zich te ontwikkelen in jouw vak?

Tijdens deze ochtend laat ik je kennis maken met de basisprincipes van talentgedreven werken en ga ik graag op ontdekkingstocht met jullie om te kijken hoe je dit verder kunt brengen in jouw vak/lessen.

Talenten mogen groeien

We worden allemaal met talenten geboren.

 

Klik hier om je aan te melden

 

Froukje Geerts

Meer nieuws