Succesvolle coronaproof editie Kom Erbij Festival

Wat een gezellige middag!
Afgelopen zondag vond de coronaproof editie van Kom Erbij Festival plaats. Een geslaagde middag waarop 45 bezoekers (verspreid over de dag) met veel plezier creatief aan de slag gingen. Tijdens het gratis evenement, met name gericht op 55-plussers, kon van 14.30 tot 16.30 uur worden meegedaan aan vier creatieve workshops. In verband met de coronamaatregelen waren er maximaal dertig personen tegelijk aanwezig in het kunstencentrum. Wanneer een bezoeker weg ging, kon een ander naar binnen.

Tijdens het festival werden er portretten gemaakt met Oost-Indische inkt, gedichten geschreven en stempels gemaakt. Het Kom Erbij Orkest onder leiding van Guus Pieksma vormde de vierde workshop. Bezoekers met en zonder muzikale achtergrond konden aanschuiven en meespelen op een djembé of trombone. Zij kregen hulp van de zes ervaren muzikanten die Pieksma had meegenomen.

Wie langs kwam voor een kopje koffie of thee met wat lekkers was ook van harte welkom. “Het samenzijn stond vandaag voorop”, vertelt projectleider Jacobien van Vugt na afloop. Het Kom Erbij Festival wordt jaarlijks georganiseerd door het projectbureau van Cultuur Kwartier Sneek. “Ik heb gemerkt dat er veel behoefte is aan samenkomen, een goed gesprek en met elkaar iets ondernemen. Een bezoeker vertelde mij het heel spannend te vinden om alleen iets te gaan doen. Hij heeft de stap toch gezet om te komen en vond het hartstikke leuk. Zo zeiden meer mensen tegen mij dat ze blij waren dat het festival in de huidige coronatijd door is gegaan. Het Kom Erbij Festival sluit daarmee goed aan bij de nationale Week tegen Eenzaamheid, die nog tot 8 oktober duurt.”

Het festival organiseerden we met behulp van cultuuraanbieders uit ons netwerk. Er waren verschillende workshops te volgen van docenten uit uiteenlopende disciplines, waaronder docenten van Kunstencentrum Atrium.

Meer nieuws