Kunstbende Friesland op tournee door de provincie

Kunstbende Friesland sloot afgelopen zaterdag haar 29e seizoen af met het Kunstbende Young Creators Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam.
Projectleider Manon Talman neemt ook afscheid: na 14 jaar betrokkenheid bij Kunstbende is het tijd voor nieuwe avonturen en het stokje over te draken aan nieuwe jonge talenten.

“Het was een magisch seizoen voor Kunstbende en voor mij, alles viel samen. We hadden meer acts op de voorronde dan ooit en we wonnen ook nog eens 2 prijzen op de landelijke finale! Ik sluit met een goed gevoel mijn Kunstbende avontuur af”

De finalisten van de voorronde in Cultuur kwartier Sneek presenteerden zich op het landelijk festival. Iris Dicke ( 15 jaar) uit Leeuwarden werd 3de in de categorie Taal en Berit Renting (17 jaar) uit Sleen kwam voor Friesland uit in de categorie Fashion en werd 2e in haar categorie.
Michael Fortera (Wyns, DJ) won vorig jaar een 1e prijs en was daarom deze dag aanwezig als Jurylid bij DJ. Hij zal als onderdeel van zijn prijzenpakket deze zomer nog optreden op Lowlands en Mistery land.

In de afgelopen vijf jaar organiseerde Cultuur Kwartier Sneek Kunstbende Friesland. In het jubileumjaar (Kunstbende bestaat 30 jaar volgend seizoen) wordt Kunstbende Friesland ondergebracht bij de Lawei in Drachten. Een datum voor de voorronde is nog niet bekend.

Cultuur Kwartier Sneek wenst de Lawei heel veel plezier met Kunstbende en hoop dat zij Kunstbende Friesland het project laten blijven waar er voor iedere Friese jongere die zelf bezig is met creativiteit een plek is, laagdrempelig, bereikbaar en aansluitend.

Meer nieuws