Cultuurmenu ‘Twa doarpen & myn stadsje’ gelanceerd bij KNRM Harlingen

Op woensdag 18 april jl. is in het KNRM gebouw te Harlingen het cultuurmenu gelanceerd door cultuurwethouder Hein Kuiken. Hein Kuiken benoemd het aanbod en de samenwerking tussen  scholen en aanbieders en vertelde elke keer huiverig te zijn voor welke handeling hij moet verrichten om het cultuurmenu te openen maar het elke keer weer erg aangenaam vindt.

Met een hoop lawaai
De aanwezigen werden welkom geheten door cultuurcoach Annemarie van der Reijden, vervolgens is het cultuurmenu gelanceerd. Cultuur wethouder Hein Kuiken heeft het cultuurmenu gelanceerd door via een route van wetenswaardigheden van Harlingen op de scheepstoeter de drukken van de reddingssloep.

Kunstenares Tineke van Montfoort uit Harlingen verzorgde bij de presentatie een korte workshop over Code Rood; welke verhalen hebben mensen na extreem weer?

Hein Kuiken vertelde over de mooie culturele ontwikkelingen van Harlingen zoals onder ander de verbouwing van het Hannemahuis en de TSRH2018. Ook vertelde Casper van Veen, opstapper bij de KNRM, over de KNRM. Fijn dat we hier op deze mooie locatie te gast mochten zijn!

Cultuurmenu 2018-2019
Cultuurmenu twa doarpen en myn stadsje is de 8e brochure ontwikkeld door Cultuurnetwerk Harlingen onder regie van het projectbureau Akte2, onderdeel van Ritmyk en Cultuur Kwartier Sneek.

Kunstenaars, scholen, instellingen, de gemeente en vele anderen hebben zich ingezet om een overzichtelijk aanbod kunst en cultuur voor alle groepen van het primair onderwijs te ontwikkelen en natuurlijk ook voor hun leerkrachten. Met dit jaar als nieuwe aanbieder – maar wie kent haar niet – Tieneke van Montfort.

Digitaal inschrijven kan vanaf nu op de site: www.akte2.nl/netwerken.

We hopen dat we ook dit schooljaar weer veel samen zullen werken!

Meer nieuws