Cultuurmenu ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ online gelanceerd

Woensdag 8 april werd door Annemarie van der Reijden op gepaste afstand het (enige gedrukte) exemplaar van cultuurmenu ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ overhandigd aan wethouder Hein Kuiken. Deze overhandiging was live te volgen via de Facebook pagina van Akte2; deel 1 en deel 2.

In deze onvergetelijke tijd, waarin contact online verloopt en elke toekomst onzeker is, heeft Akte2 deze brochure gemaakt. Het thema sluit dan ook goed aan, want meer dan ooit hebben we onze creativiteit nodig om oude gewoontes en regels los te laten en te bedenken hoe we onderwijs kunnen blijven geven aan onze leerlingen. We werken op een manier die we nooit eerder gedaan hebben. Hoe hoort het eigenlijk?

Het cultuurmenu ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ is het 10e nummer van het cultuurnetwerk Harlingen en staat vol met kunst en cultuur aanbod voor het primair onderwijs in Harlingen voor het schooljaar 2020-2021.

De talloze bevlogen aanbieders uit de gemeente, Harlingen de scholen en de instellingen hebben mooie programma’s ontwikkeld voor alle groepen in het basisonderwijs en hun leerkrachten. In de brochure zie je naast uitgewerkt aanbod ook achtergrondinformatie over aanbieders als inspiratie voor een
samenwerking op maat.
Het thema ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ is op verschillende manieren ingevuld door de diverse aanbieders. Zo maakt Jet Twijnstra in haar programma “Zo hoort het niet” met de leerlingen fantasie dieren van engobe, Leonieke Scholten danst met leerlingen rituelen in het programma “Wat moet je – ik groet je” en en het Hannemahuis gaat met leerlingen op zoek naar de klank bij schilderijen in het programma “Hoor de Zee” in samenwerking met verteller Frank Belt.

Het was voor wethouder Hein Kuiken de zesde opeenvolgende keer dat hij het Cultuurmenu in ontvangst mocht nemen. “Een vertrouwde groep aanbieders heeft met elkaar opnieuw een mooi programma ontwikkeld. Ik hoop dat de scholen er weer rijkelijk uit gaan putten.” Het liefst ziet Kuiken dit in fysieke vorm gebeuren. “In coronatijd kun je van alles verzinnen, maar het is natuurlijk leuker om elkaar te zien en interactie te hebben.”

“Als de scholen nog lang dicht zijn, zullen we als cultuurnetwerk Harlingen proberen om zoveel mogelijk kunst en cultuur online aan te bieden. Net als de leerkrachten in het basisonderwijs momenteel.”, vertelde Annemarie van der Reijden. Kuiken heeft daar alle vertrouwen in. “De mensen die het Cultuurmenu samenstellen zijn de meest creatieve mensen van de regio; als er een groep is die flexibel met de huidige situatie om kan gaan, dan zijn zij het.”

De leden van het cultuurnetwerk hebben na de online lancering het cultuurmenu over de mail ontvangen.

Het aanbod is te vinden op www.akte2.nl/netwerken

Meer nieuws