Kunst- en Cultuurdag

Voortgezet onderwijs
Om jongeren kennis te laten maken met verschillende culturele mogelijkheden  en activiteiten, organiseert Akte2 met het voortgezet onderwijs kunst- en cultuurdagen.

Tijdens Kunst¬† & Cultuurdagen kunnen leerlingen uiteenlopende workshops en programma’s volgen die geleid worden door professionals uit ons netwerk. Hierbij proberen we uiteraard te kiezen voor eigentijdse activiteiten die de jongeren aanspreken. Denk aan DJ-en, producen, rappen, 3D-schilderen, theater maken, musical, vloggen, filmen, spelen in een band, dansen en nog veel meer.

Ook is het belangrijk dat de activiteiten aansluiten bij het programma van de scholen. Daarom stellen we het aanbod altijd in goed overleg met de scholen samen. Uiteraard kunnen ook docenten zelf helpen met de organisatie of een deel van het programma op zich nemen.
De Kunst- en Cultuurdag kan bijvoorbeeld starten met een opening in een theater(setting), gevolgd door twee actieve workshops voor elke leerling en een centrale afsluiting.

Met deze Kunst & Cultuurdagen, die we sinds 2003 organiseren, hopen we de jongeren in de gemeente te inspireren, te motiveren, te ontdekken en te helpen zich te ontplooien.

Wil je meer informatie of ook een Kunst & Cultuurdag voor een onderwijsinstelling organiseren? Neem dan gerust contact op!