Vers! festival

VERS!, het jaarlijkse muziekfestival van Cultuur Kwartier Sneek, zal in 2019 in het teken staan van de plastic soep. Op zaterdag 2 februari wordt bij de zes podia in Kunstencentrum Atrium en Poppodium Bolwerk in Sneek op verschillende manieren aandacht gevraagd voor het probleem en gekeken naar mogelijkheden om plasticverbruik terug te dringen. Aanstormende popbands uit de regio staan als vanouds centraal in de line-up. Het talent krijgt gezelschap van gevestigde namen, waarmee ook samen wordt opgetreden. The Cool Quest is vastgelegd als hoofdact. Ook topfluitist Mark Alban Lotz is van de partij. De deuren gaan om 19.00 uur open.

Op het festival willen we een gezamenlijk statement maken tegen plasticsoep en de wereldwijde gevolgen daarvan op de wereld. En we willen jullie vragen daaraan mee te doen! Op vrijdagmiddag 1 februari 2019 van 13:00 – 14:00 uur organiseren we de speciale Vers! middag voor alle scholen die mee willen doen aan Vers!

In de Lesbrief Plasticsoep en muziek 2019_Vers! staan de Plastic Soup Song van Michiel Merkies. Elke klas kan het lied via het digibord gemakkelijk instuderen. En we zijn op zoek naar eigen teksten van kinderen die met deze muziek in actie willen komen tegen plasticsoep. Verder zijn er twee vlogs van Bram Jorissen over het recyclen van plastic om er muziekinstrumenten van te maken. Hij of één van zijn collega’s komt ook graag in de klas om muziek te maken met deze eigengemaakte instrumenten. En in deze lesbrief staan tips van Jeanette Scheffer om van plastic een onderwaterwereld te maken als decor voor het Vers! Festival. Je kunt haar ook uitnodigen in de klas met een speciale workshop Scholen voor Vissen.

Wat is jouw eerste actie tegen plasticsoep?
Doe mee met Plasticsoep en muziek en kom met je klas naar de Vers! middag op 1 februari.
En natuurlijk is iedereen van harte welkom op zaterdag 2 februari op Vers!

Meer nieuws