Cultuur@CruyffCourts feestelijk van start in Sneek

Kinderen van het AZC en de buurt komen in Sneek samen om sport en cultuur te ontdekken

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur, de Johan Cruyff Foundation, de buurtcoaches van TeamFRL en cultuurbureau Akte2 bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit aandachtswijken toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis. Voetballen of dansen, rugby of rappen; tijdens Cultuur@CruyffCourts krijgen kinderen en jongeren de kans te ontdekken wat ze leuk vinden tijdens een reeks proeflessen in de eigen wijk.

Meedoen kost niets! We hopen dat kinderen en jongeren op het Cruyff Court naast sport, ook in aanraking komen met culturele en creatieve activiteiten en dat het ze naast het ontdekken van talent motiveert hier een vervolg aan te geven. Talent en skills waar je je hele leven iets aan hebt. Als het thuis financieel lastig is, betaalt het Jeugdfonds het lesgeld. “Kunst spreekt slechts één universele taal – de taal van het hart. Het is mooi dat we deze vormen kunnen aanbieden” – Henny Feenstra, Coördinator Cultuur en Participatie bij Akte2.

Kick-off en programma
De feestelijke aftrap is op maandag 30 oktober gegeven door Bernard IJdema (TeamFRL Buurtsportcoach) op het schoolplein van de Johannes Postschool. Daarnaast was er volop activiteit op het plein zoals Archery tag, FunBoxx ,Graffiti, Djembé en een optreden van  DJ Sam voor kinderen en jongeren. Het startsein voor de komende zeven weken. Elke maandagmiddagmiddag zijn er workshops sport en cultuur voor kinderen en jongeren. Alle leerlingen van AZC, Johannes Postschool, de Master Sneek of de Master Amiko kunnen zich hieraan meedoen op de volgende tijden:

14.30 – 15.30 groep 3, 4 en 5
15.30 – 16.30 groep 6,7 en 8
16.30 – 17.30 jongeren 12 t/m 17 jaar

Het volledige programma is hier te vinden!

Foto: Koen Suyk

Meer nieuws