Akte2

Aanbod voor leerkrachten Muziek Dans

 

  • Groep 1 t/m 8
  • Coronaproof aanbod beschikbaar

 

Akte2 heeft een groot netwerk met kunstvakprofessionals en vult het muziekaanbod voor de scholen graag aan met muziekprogramma’s gegeven door docenten uit het docententeam van kunstencentrum Atrium in Sneek of door ZZP-ers. Ook bieden we activiteiten en aanbod voor leerkrachten.

 

Aanbod Muziek – Speciale programma’s:

  • Percussie met Afrikaanse slag


Docent Reinaldo Gaia

Reinaldo Gaia, afkomstig uit Rio de Janeiro (Brazilië), combineert handvaardigheid met percussie-muziek, is actief als musicus en docent, heeft een afgeronde opleiding aan de kunstacademie en is geschoold percussionist. Reinaldo gaf les in de sloppenwijken en het speciaal onderwijs in Rio de Janeiro, en was werkzaam voor festival Mundial als orkestleider in het scholenprogramma. Een Braziliaan in hart en nieren en de ritmes stromen door zijn bloed. Percussie is zijn expertise en met zijn enthousiasme steekt hij iedereen aan. Sinds Reinaldo in Friesland woont speelt hij in bands en biedt hij percussie-workshops aan.

  • Muziek maken met eigen gemaakte instrumenten

Docent Kuo Weh Ho

Mijn naam is Kuo Weh Ho, ik ben sociaal-cultureel hiphopondernemer en mijn roots liggen in Singapore. Misschien ken je me van de opening van de Culturele Hoofdstad toen ik stond te rappen bovenop de Oldehove! Ik ben hiphopartiest en workshopleider. Ik vind het belangrijk om in mijn workshops echt aan te sluiten bij de leerlingen en er voor te zorgen dat ze zich veilig voelen om in hun eigen taal een rap op te bouwen vanuit hun eigen ervaringen. Daarom neem ik voorafgaand aan de workshop graag contact op met de leerkracht.

  • Een rapper in de klas!

 

DJworkshops

Hi! Mijn naam is Erik de Jager. Al van jongs af aan ben ik op verschillende manieren bezig met (dance) muziek. Deze passie heeft er toe geleid dat ik op verschillende plekken in Nederland als DJ actief ben geweest. Ik bied DJ workshops op locatie aan. Compleet met professionele muziekinstallatie kom ik of één van onze ervaren DJ docenten naar jullie school toe. Wij vinden het namelijk ontzettend gaaf om leerlingen in contact te brengen met hun eigen muzikale hart. In onze visie heeft iedereen het talent om te kunnen DJ’en. En, iedereen zou het in ieder geval één keer in zijn of haar leven moeten proberen. Binnenkort bij jullie op school?

 

SkillsUni

SkillsUni verzorgt muzieklessen in een modern jasje. Bij SkillsUni krijgen leerlingen dezelfde muzikale kennis zoals je dit ook van de traditionele muzieklessen mag verwachten. Door gebruik te maken van de computer als instrument is dit echter een vorm die beter aansluit bij de moderne tijd. Naast het maken van muziek (produceren) bieden SkillsUni eveneens lessen in de uitvoerende
kant van de muziek (beter bekend als DJ’en). Door deze unieke combinatie krijgen leerlingen spelenderwijs de kans zich muzikaal te ontwikkelen.

 

Limai (nieuwe aanbieder)

Spelen, communiceren, verbinden; waarom wij doen wat we doen. Wees creatief!:
Of het nu om korte muziekworkshops, grote projecten voor leerlingen of deskundigheidsbevordering voor leerkrachten gaat, ons doel is altijd om mensen vanuit hun eigen creativiteit verder te brengen. Laat jezelf horen: Muziek is een taal, een communicatiemiddel. Door samen muziek te maken kom je met elkaar in contact. Wanneer je samen muziek maakt leer je om naar elkaar te luisteren en jezelf te presenteren. Met onze projecten willen we het zelfvertrouwen vergroten en bijdragen aan een veilig klimaat waarin iedereen zichzelf mag zijn en zich kan laten horen. LIMAI is opgericht door Lize Reitsma en Maite Roest.

 

Aanbod leerkrachten en teams:

Naast het aanbod voor leerlingen, bieden wij ook een verscheidenheid van cursussen aan op het gebied van cultuur. Wij zorgen ervoor dat ons programma past bij jou!

  • Interne Cultuur Coördinator
>
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image