UIT Festival 2021

Circus Súdwest-Fryslân Taal Theater Multidisciplinair Muziek Erfgoed Beeldende kunst Dans

Het UIT Festival vormt de jaarlijkse aftrap van het culturele seizoen.

Na vier jaren Friese UITmarkt in Sneek en één jaar stilte, vond in 2019 voor het eerst het UIT Festival in Sneek plaats. Van een markt met kraampjes, ontwikkelde het evenement zich tot een veelzijdig festival door de hele binnenstad, met optredens, exposities en straattheater. In 2020 werd het programma verspreid over verschillende locaties, vooral om het festival door te kunnen laten gaan met in achtneming van de coronamaatregelen. Dat resulteerde in cultuurroutes, waarbij naast de optredens ook musea en monumenten bezocht konden worden.

De zogenaamde OMDENK-editie in 2020 was zo’n mooie samenwerking van lokale organisaties en initiatieven, dat we besloten in 2021 het festival opnieuw verspreid over verschillende dorpen en steden in de gemeente te laten plaatsvinden. Met dit jaar maar liefst 12 kernen met een eigen programma! Op 11 september geniet je van muziek, (straat)theater, dans, kunst en nog véél meer.

Kinderroute

Vanuit Akte2 organiseren we ook dit jaar weer een kinderroute. De jongste bezoekers kunnen op tal van locaties zelf creatief aan de slag met leuke en afwisselende activiteiten en opdrachten. Denk aan speurtochten, theater, dansen, muziek maken maar ook yoga en een kindertreintje ontbreken niet op het menu!

Alle info vind je op uitfestivalswf.nl

Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image