Inloggen

Tekenen, joepie!

Voor tekenen heb je weinig nodig en je kunt het bijna overal doen! Je kunt tekenen met een potlood, een kroontjespen, gekleurde stiften op papier, of gewoon met een stokje in het zand. En tekenen is ook nog eens superleuk!! Beeldend kunstenares Marga Houtman heeft voor alle groepen van de basisschool lessen ontwikkeld waarbij leerlingen onderzoekend tekenen en materialen uitproberen.

Programma 1
In de les KipTok duiken de kinderen met marionetkip Tok in de wereld van de kip en tekenen naar hartenlust kippen, in de klas of ergens buiten! Of het verenpak van de kip wordt onder de loep genomen waarna kinderen zelf m.b.v. een sjabloon een superveer tekenen en deze helemaal naar eigen inzicht en fantasie vullen met zelfbedachte patronen, lijnen en kleuren.

Programma 2
In de les Encyclopediertjes zoeken de kinderen dieren die in hun naam iets verborgen hebben wat verwijst naar de wereld van het boek. Zo is er bijvoorbeeld de inktvis, de boekenwurm of de nummervlinder. Misschien kun jij er ook een verzinnen? Soms zijn encyclopediertjes groot, maar vaak zijn het juist ook piepkleine beestjes! De kinderen bekijken met een loep verschillende kriebelbeestjes uit de verzameling van Marga en gaan daarna hun eigen encyclopediertje bedenken en tekenen. Hoe heet jouw diertje? Is het een bestaand beest of heb je hem zelf bedacht? Helemáál leuk om al die beestjes te tekenen met kroontjespen en inkt!

Programma 3
Daarnaast is het ook mogelijk om met de leerlingen er op uit te trekken en de omgeving vast te leggen; overal is wel iets leuks of interessants te ontdekken om te tekenen! Marga neemt hiervoor zelf tekenborden mee, de leerkracht zorgt voor papier en tekenmateriaal en in overleg wordt een geschikte locatie gekozen die beloopbaar is vanaf de school. (Bij slecht wordt binnen gewerkt)

Bijzonderheden: Inschrijven kan voor KipTok, Encyclopediertjes of buiten tekenen. De school zorgt voor stevig tekenpapier, tekenmateriaal, desgewenst kroontjespennen en inkt. Dit aanbod is schoolbreed en ook naschools aan te vragen. Ook aan te passen voor speciaal onderwijs


Reacties