Inloggen

SudwestFr. 15/16

Klik hieronder om cultuurmenu Onder de Loep te downloaden:
http://akte2.nl/sites/default/…
_____________________________________________________

De brochure voor het schooljaar 2015-2016 heeft de titel Onder de Loep. Kunstenaars, scholen, instellingen, de gemeente en vele anderen hebben zich ingezet om een overzichtelijk aanbod kunst en cultuur voor alle groepen van het primair onderwijs te ontwikkelen en natuurlijk ook voor hun leerkrachten. Het overkoepelende thema van het aanbod in de brochure is ONDERZOEKEN.

In deze brochure vindt u als eerste het KEKaanbod: kwaliteitsprogramma’s kunst en cultuur voor leerlingen
en leerkrachten met een scherpe prijs door de financiële ondersteuning van het ministerie van OCW en de
provincie Fryslân. Het KEKaanbod bestaat uit aanbod voor leerkrachten, lessenseries muziek en tekenen (beeldend) voor in de klas en KEKwaardig aanbod van musea uit onze gemeente en ook uit andere gemeenten uit de KEKregio.

Het KEKaanbod voor leerkrachten wordt ontwikkeld in een samenwerking van het Fries Museum, Ateliers Majeur, Kunstkade, Keunstwurk, Cedin, de NHL, de Museumfederatie, Tryater en Akte2. De bijscholingen in onze regio worden gegeven door de eigen aanbieders van ons netwerk en de mensen van Akte2. Het KEKaanbod voor leerlingen wordt ontwikkeld door scholen en aanbieders uit Regio 1, de gemeenten Littenseradiel, Franekeradeel, Harlingen en Súdwest Fryslân.

Na het KEKaanbod vindt u het aanbod van de talloze bevlogen aanbieders uit onze gemeente die hun inspiratie, passie en vaardigheden graag inzetten op de scholen.

Akte2 staat garant voor inhoudelijk kwalitatief aanbod en de nodige praktische ondersteuning bij het ontwikkelen,
organiseren en uitvoeren van het cultuurbeleid op uw school. Dit doen wij samen met de aanbieders in deze brochure en samen met de scholen in onze gemeente. We hopen ook dit schooljaar weer op een goede samenwerking en zien u graag bij de bijeenkomsten van het cultuurnetwerk!

Hebt u vragen of wilt u iets overleggen, dan kunt u altijd contact opnemen met Akte2. Wij willen er samen met
u voor zorgen dat elke-dag-kunst-en-cultuur voor uw leerkrachten en leerlingen een hele goede gewoonte wordt!

Annemarie van der Reijden, Marieke Satter
en Piety Bouma
Akte2 projectbureau

Wat vind jij ervan? Hoe heb jij en/of je klas de activiteiten ervaren? Voldoen ze aan jullie verwachtingen? Of heb je verbeterpunten?

Laat het ons weten! Vul het evaluatieformulier in. Dit kan als school of als aanbieder/docent.

Hiermee bewaken we de kwaliteit van het cultuurnetwerk en het aanbod.

Alvast bedankt.