Inloggen

Harlingen 18/19

Cultuurmenu Twa doarpen & myn stadsje! 2018-2019

Kunstenaars, scholen, instellingen, de gemeente en vele anderen hebben zich ingezet om een overzichtelijk aanbod kunst en cultuur voor alle groepen van het primair onderwijs te ontwikkelen en natuurlijk ook voor hun leerkrachten. Met dit jaar als nieuwe aanbieder – maar wie kent haar niet – Tieneke van Montfoort. In de brochure vindt u het aanbod van de bevlogen aanbieders uit onze gemeente die hun inspiratie, passie en vaardigheden graag inzetten op de scholen. Hierbij hebben we de afspraak dat professionals van Ritmyk alleen een plek krijgen in de brochure als
ze aanvullend aanbod hebben dat niet door de lokale aanbieders kan worden ingevuld.

In de afgelopen jaren hebben we met de bijdrage van de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en de inzet van leerkrachten en aanbieders een aantal kwaliteitsprogramma’s ontwikkeld voor muziek, beeldend en erfgoed die nu opnieuw in de brochure staan als KEK-waardige programma’s.
We staan nu aan het begin van een tweede KEK-periode waarin we als scholen en aanbieders nog meer gaan samenwerken: we gaan met elkaar op avontuur, op onderzoek naar hoe we het kunst- en cultuuronderwijs kunnen borgen in het onderwijs en kunnen verbinden aan de zaakvakken. Elke school op zijn eigen manier, en stap voor stap.
En omdat scholen steeds beter weten wat ze precies zoeken om het aan te laten sluiten bij hun eigen onderwijs leest u in de brochure naast uitgewerkt aanbod ook achtergrondinformatie over aanbieders als inspiratie voor een samenwerking op maat. En nodigen wij onszelf graag uit als Meimakkers om met u een plan op maat te maken.

Akte2 staat garant voor inhoudelijk kwalitatief aanbod en de nodige praktische ondersteuning bij het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van het cultuurbeleid op uw school. Dit doen wij samen met de aanbieders in deze brochure, samen met de scholen in onze gemeente en samen met de provinciale Meimakkers van Keunstwurk.

Hebt u vragen of wilt u iets overleggen, dan kunt u altijd contact opnemen met Akte2. Wij willen er met u voor zorgen dat de leerkrachten en de kunstprofessionals in onze regio steeds beter samenwerken!

Annemarie van der Reijden, Mariese Schuurman en Piety Bouma
Akte2, projectbureau Cultuur Kwartier Sneek en Ritmyk
T. 0515 43 14 00 | 06 270 581 55

Download hieronder het cultuurmenu:
http://akte2.nl/sites/default/…

Klik hier voor de cultuurnetwerk bijeenkomsten 2018-2019:
http://akte2.nl/sites/default/…

Help ons dit netwerk te evalueren: vul een evaluatieformulier in.
Voor scholen
Voor aanbieders en docenten
Alvast bedankt!