Inloggen

Print & Wriuw

Beeldend kunstenares Marga Houtman neemt met de workshop Print & Wriuw de leerlingen op creatieve en onderzoekende manier mee in de wereld van grafische technieken.
Trek er met de klas op uit en tover in de wriuwtechniek afdrukken van voorwerpen of structuren die je op je pad tegenkomt, of verzamel materiaal (blaadjes van bomen, stukjes karton e.d.) en maak daar op school met rollers en inkt unieke monoprints van.

Of kies voor linosnede, een ouderwetse druktechniek waarbij je met een gutsje een tekening snijdt in linoleum, om er vervolgens met rollers en inkt afdrukken van te maken in de kleur die je kiest. In overleg met de leerkracht kan de workshop Print & Wriuw aangepast worden bij een thema of lopende onderzoeksvraag. Bij de workshop is een praktische handleiding met tips en oefeningen.

Sluit aan bij het reguliere schoolvak: creatieve vakken (e.a. in geval er gekozen wordt voor een opdracht die aansluit bij een thema of onderzoeksvraag)

Co-teaching: handleiding Print & Wriuw + Marga werkt graag samen met de leerkracht in de klas
Reflecteren in de vorm van korte groepsgesprekken

OP MAAT:
Het is mogelijk om een KEK-Impuls aan te vragen voor het startgesprek met kunstenaar en ontwikkeling programma op maat, neem hiervoor contact op met de meimakker via info@akte2.nl.
Kosten Op Maat: extra uren uitvoering : € 45 per uur

Bij de technieken monoprint en linosnede:
• Schilderschorten of oude kleding!
• Lokaal met genoeg tafels en ruimte om te werken.
• Extra begeleider/vrijwilliger nodig.

Bijzonderheden: Extra begeleider/vrijwilliger nodig. Veel scholen hebben zelf ook nog ergens een handdrukpersje staan: in overleg kan hier ook mee gewerkt worden! Activiteit is schoolbreed en naschools aan te vragen en kan geschikt zijn voor het speciaal onderwijs.


Reacties