Inloggen

SudwestFr.20/21

We hadden voor de zeventiende brochure van het cultuurnetwerk Súdwest-Fryslân geen beter thema kunnen kiezen: deze tijd vraagt de creativiteit om nieuwe vragen te stellen in een onderzoek naar een wereld die we nog niet kennen. Op Maat.

Op deze website vind je mooie programma’s uit het cultuurmenu OP MAAT van de bevlogen aanbieders uit onze gemeente, ontwikkeld voor alle groepen in het basisonderwijs en hun leerkrachten. Om samenwerking tussen aanbieders en leerkrachten te inspireren beschrijven we bij het aanbod achtergrondinformatie over de aanbieders. En graag gaan we nog een stap verder: zestien aanbieders hebben specifiek aanbod ontwikkeld waarvoor ze samen met leerkrachten willen onderzoeken wat er nodig is om cultuuronderwijs Op Maat een plek te geven in het hart van de school. Let op de mogelijkheid voor deze samenwerking een KEKImpuls aan te vragen.

Een deel van het aanbod voor leerkrachten en schoolleiders kunnen we komend schooljaar gratis aanbieden door de subsidie van het Ministerie van OCW en de Provînsje Fryslân. Een voorbeeld hiervan is de cursus Interne Cultuur Coördinator: we hopen dat heel veel scholen de keus maken een ICC op te leiden. Daarnaast organiseren we voor alle kunstvakken provincie-breed co-teaching en teamtrainingen op maat. In de brochure vind je muziekonderwijs met lage drempels en hoge kwaliteit, binnenschools en buitenschools. En met dank aan het Rabo Instrumentenfonds kunnen alle scholen voor € 5 per leerling per project muziekinstrumenten huren.

Graag vestigen we je aandacht op Stichting Leergeld, die een bijdrage geeft aan ouders van kinderen die mee willen doen aan kunst en cultuur voor een instrument, de kosten voor de les of een samenspelgroep. Heb je kinderen op school die je graag een kans zou willen geven? Neem contact op met Akte2.

Akte2 staat garant voor inhoudelijk kwalitatief aanbod en de nodige praktische ondersteuning bij het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van het cultuuronderwijs op je school. Dit doen wij samen met de aanbieders in deze brochure, samen met de scholen in onze gemeente en samen met de collega-meimakkers van KEK. In het afgelopen jaar zijn Marieke Andela ( KEK2), Aagje Bouwhuis en Annemarie van der Reijden ( KEK en Akte2) langs veel scholen gegaan om met elkaar te onderzoeken hoe we cultuuronderwijs kunnen verbinden aan de zaakvakken, verhalend ontwerp, onderzoekend leren en vakoverstijgend werken. We merken dat scholen ons steeds beter weten te vinden om cultuuronderwijs een structurele plek te willen geven binnen het curriculum van de school. En we ondersteunen bij elke school de volgende stap Op Maat. We hopen ook dit jaar weer op een goede samenwerking en zien je graag bij de bijeenkomsten van het cultuurnetwerk.

De brochure is hier als PDF te bekijken;
https://akte2.nl/wp-content/uploads/…

Annemarie van der Reijden, Aagje Bouwhuis en Piety Bouma
Akte2, projectbureau Cultuur Kwartier Sneek en Seewyn
T. 0515 – 43 14 00 I 06 – 270 581 55


Bijeenkomsten 2020-2021:

Plenaire vergadering:
maandag 26 oktober 2020, 16.00 uur, Rabobankzaal, CKS

Scholen vergadering:
dinsdag 26 januari 2020, 16.00 uur, Rabobankzaal, CKS

Aanbiedersvergadering:
donderdag 4 februari 2021, 16.00 uur Rabobankzaal, CKS

Plenaire vergadering:
woensdag 10 maart 2021, 16.00 uur Rabobankzaal, CKS

Deadline aanleveren aanbod: 8 april 2021

Lancering nieuwe brochure:
woensdag 26 mei 2021

Wat vind jij ervan? Hoe heb jij en/of je klas de activiteiten ervaren? Voldoen ze aan jullie verwachtingen? Of heb je verbeterpunten?

Laat het ons weten! Vul het evaluatieformulier in. Dit kan als school of als aanbieder/docent.

Hiermee bewaken we de kwaliteit van het cultuurnetwerk en het aanbod.

Alvast bedankt.