Inloggen

Druk met drukwerk

Met de workshop Druk met drukwerk neemt beeldend kunstenares Marga Houtman de kinderen op creatieve en onderzoekende manier mee in de wereld van grafische technieken.
De onderbouw gaat hierbij aan de slag met monoprint: een techniek waarbij iedere afdruk weer anders is – en dus uniek! Je werkt hierbij met rollers en inkt en zelf geknipte sjablonen, of materiaal uit je omgeving zoals stukjes touw, karton of blaadjes van een boom. Een afdruk maak je op de drukpers of gewoon met de hand. De bovenbouw maakt een linosnede; een ouderwetse druktechniek om een afbeelding te reproduceren. Met een gutsje snijd je een tekening uit in linoleum. Dit rol je vervolgens in met inkt in de kleur die je wilt en je maakt er een mooie afdruk van op de drukpers. Leuk om te combineren met een zelfgeschreven gedicht, of maak met de hele klas een bijzonder boekwerk of een mooie expositie!

Sluit aan bij creatieve vakken (en taal)

Bijzonderheden: Schilderschorten of oude kleding! Lokaal met genoeg tafels en ruimte om te werken. Extra begeleider/vrijwilliger nodig. Activiteit is aan te passen aan elk gewenst thema. Ook schoolbreed en naschools aan te vragen, of aan te passen voor speciaal onderwijs. Veel scholen hebben zelf ook nog ergens een handdrukpersje staan: in overleg kan hier ook mee gewerkt worden!


Reacties