Inloggen

Tekenen, joepie!

Voor tekenen heb je weinig nodig en je kunt het bijna overal doen!
Je kunt tekenen met een potlood, een kroontjespen, gekleurde stiften op papier, of gewoon met een stokje in het zand. En tekenen is ook nog eens superleuk! Beeldend kunstenares Marga Houtman heeft voor alle groepen van de basisschool lessen ontwikkeld waarbij leerlingen onderzoekend tekenen en materialen uitproberen.

Zo is er de workshop KipTok waarbij ze samen met de kinderen en haar marionetkip Tok in de wereld van de kip duikt en het verenpak wordt onderzocht. Of Encyclopediertjes - een speelse combinatie van tekenen & taal - over diertjes die in hun naam iets verborgen hebben wat verwijst naar de wereld van het boek, zoals de inktvis, de boekenwurm of diertjes die je misschien wel zelf kunt verzinnen! Daarnaast is het ook mogelijk er met leerlingen op uit te trekken en iets in de omgeving vast te leggen; overal is wel iets leuks of interessants te ontdekken om te tekenen! Marga neemt hiervoor zelf tekenborden mee, de leerkracht zorgt voor papier en tekenmateriaal en in overleg wordt een geschikte locatie gekozen.

Bijzonderheden: De school zorgt voor stevig tekenpapier en divers tekenmateriaal. In overleg wordt vooraf met leerkracht een tekenonderwerp gekozen. Activiteit is aan te passen aan een gewenst thema of een bepaalde techniek. Ook schoolbreed en naschools aan te vragen of aan te passen voor speciaal onderwijs.


Reacties