Inloggen

In de voetsporen van Sjoerd - KEK2

Het Friese museumdorp is een dorp uit 1900. Er zijn 2 kerkjes, een bakkerij, een café, een schilderwerkplaats, een schoenmakerij, een smederij en een boerderij.
In deze boerderij heeft Sjoerd (12 jaar) gewoond en gewerkt. Hier luisteren de leerlingen naar verhalen over hoe het was om in 1900 als kind te leven in een Fries dorp.

Gingen kinderen naar school? En tot wanneer? En als ze moesten werken wat voor werk deden ze dan en verdienden ze ook wat? Hoe zag het leven van een kind eruit zo’n 100 jaar geleden? En herkennen we nog veel van die tijd of juist niet?
Er is een heuse brief van Sjoerd die hij aan zijn ouders schreef over zijn bestaan als jonge jongen en knecht van de boer. En het kunstwerk wat hij toen gemaakt heeft van veertjes en dingetjes die hij om handen had valt te bewonderen. De kinderen hebben de mogelijkheid om op de zelfde manier een kunstwerkje te maken en om ook een brief of kaartje aan hun ouders te sturen. Uiteraard worden er ook diverse activiteiten aangeboden door het gehele dorp. Na afloop is er nog tijd om spelletjes te spelen zoals de kinderen vroeger speelden.

Sluit aan bij het regulier schoolvak: geschiedenis

Bijzonderheden: groepsvervoer voor de kinderen mogelijk


Reacties