Cultuurmenu ‘Kunst Werkt’ voor Súdwest-Fryslân gelanceerd

Op woensdag 26 mei hebben we het nieuwe cultuurmenu voor primair onderwijs in Súdwest-Fryslân gelanceerd!

‘Kunst werkt’ is de achttiende uitgave van de jaarlijkse brochure met kunst- en cultuuraanbod voor alle basisscholen in de gemeente. Annemarie van der Reijden (hoofd Akte2) overhandigde in Cultuurhistorisch Centrum De Tiid in Bolsward het eerste exemplaar aan wethouder Mirjam Bakker. De presentatie was via een livestream op onze facebookpagina te volgen.

Lokale kunstenaars, basisscholen en culturele instellingen hebben voor het nieuwe schooljaar een groot aantal programma’s ontwikkeld voor alle groepen in het basisonderwijs en hun leerkrachten. De bijna honderd pagina’s tellende brochure bevat een gevarieerd aanbod aan onder meer muziek, dans, circus, theater, taal, beeldende kunst, multidisciplinair en erfgoed. De titel ‘Kunst Werkt’ verwijst naar het belang van kunst en cultuur, zeker in coronatijd. Daarnaast laat het cultuurmenu zien dat dankzij talent en passie van een hobby ook een beroep gemaakt kan worden.

Ieder jaar stellen we het Cultuurmenu voor de gemeente Súdwest-Fryslân, evenals het cultuurmenu voor gemeente Harlingen, samen, met steun van de landelijke regeling Kultueredukaasje mei Kwaliteit (KEK). Hierbij is ook het cultuurnetwerk van de gemeente nauw betrokken. De kring bestaat uit veel scholen en kunst- en cultuuraanbieders uit Súdwest-Fryslân.

Piety Bouma en Aagje Bouwhuis van het educatieteam van Akte2 namen tijdens de livestream de kijker mee door de gebouwen van Theater Sneek en kunstencentrum Atrium in Sneek. Onderweg spraken ze met kunstenaars die in het Cultuurmenu zijn opgenomen: graffiti-artiest/schilder LJ van Tuinen, beeldend kunstenaar Marga Houtman en muziekdocent Reinou van der Veen. Tussendoor gaf het theaterduo Prop een kort muziekoptreden. Via een live-verbinding werd vanuit het Atrium in Sneek overgeschakeld naar Annemarie van der Reijden van het Akte2-educatieteam, in Bolsward. Zij sprak bij Cultuurhistorisch Centrum De Tiid met directeur Pascal Arts en dichteres Kate Schlingemann en overhandigde tot slot aan wethouder Mirjam Bakker het eerste exemplaar van Cultuurmenu ‘Kunst werkt’.

Mirjam Bakker (wethouder gemeente Súdwest-Fryslân):
“In coronatijd is het niet alleen belangrijk dat je fysiek gezond blijft, maar ook emotioneel. Hier kan cultuur voor zorgen. Bovendien: cultuur verbindt. Onze gemeente is groot met veel organisaties die zich met cultuur bezig houden; het is mooi om te zien hoe zij elkaar dankzij kunst en cultuur weten te vinden. Kortom, wat we nu nodig hebben is vitamine C: vitamine Cultuur! Het nieuwe cultuurmenu zit er weer barstensvol mee.”

Kijk hieronder de livestream terug!
Het cultuurmenu is te bekijken via onze Netwerkenpagina.

Meer nieuws