Geslaagde afsluiter 2020 met Kunst & Cultuurdagen voor het voortgezet onderwijs

Ondanks alle belemmeringen die corona met zich meebrengt, hebben we 2020 op inspirerende wijze kunnen afsluiten, samen met leerlingen van CSG Bogerman, ROC Friese Poort Sneek en de Internationale Schakelklas van RSG Magister Alvinus. In december gingen deze jongeren aan de slag met kunst en cultuur tijdens maar liefst negen Kunst & Cultuurdagen die we voor hen organiseerden!

Op deze dagen kunnen leerlingen uiteenlopende workshops en programma’s volgen die geleid worden door professionals uit ons netwerk. Het aanbod stemmen we in goed overleg af op het eigen programma van de scholen, zodat we een optimale aanvulling of verdieping kunnen bieden. Ook werken er soms docenten van de school mee aan deze dagen.

Uiteraard kiezen we voor eigentijdse activiteiten die de jongeren aanspreken. Denk aan DJ-en, producen, rappen, 3D-schilderen, theater maken, musical, vloggen, filmen, spelen in een band, dansen en nog veel meer. Met deze Kunst & Cultuurdagen, die we sinds 2003 organiseren, hopen we de jongeren in de gemeente te inspireren, te motiveren, te ontdekken en te helpen zichzelf te ontplooien.

 

Meer nieuws